top of page
Останні новини
Популярні новини

Перспективи реалізації ефективної моделі саморегулювання в Україні


За ініціативою Торгово-промислової палати України 20 червня 2018 року відбулось засідання круглого столу з питання Перспективи реалізації ефективної моделі саморегулювання в Україні.

У роботі круглого столу прийняли участь фахівці Дніпропетровської обласної організації.

На засіданні відмічалось, що існуюча система регулювання діяльності певних професій та суб’єктів господарювання недосконала і не забезпечує ефективну реалізацію державної політики з питань розвитку малого та середнього бізнесу. Не забезпечує достатній захист прав споживачів.

За результатами роботи круглого столу учасники зустрічі звернулись з рекомендаціями до:

  • Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва і Комітету з питань економічної політики не ухвалювати проекти законів щодо функціонування та діяльності інститутів саморегулювання до прийняття Верховною Радою України рамкового Закону України «Про організації саморегулювання».

  • Кабінету Міністрів України продовжити формування державної політики з розвитку інституту саморегулювання у всіх сферах економіки та професіях.

  • Керівникам громадських організацій, які об’єднують суб’єкти різних сфер економіки та професій активно продовжити розвиток організацій саморегулювання.

  • Торгово-промислової палати України продовжити практику проведення круглих столів, конференцій та громадського обговорення щодо розвитку і становлення інституту саморегулювання у різних сферах економіки і професіях та залучатися до відпрацювання ефективної моделі саморегулювання в Україні.

Учасники круглого столу переконанні, що широка дискусія у суспільстві дозволить в цілому підвищити якість діалогу влади і професійного товариства, готовність бізнес-товариства взяти на себе відповідні функції та додаткові зобов’язання щодо підвищення якості робіт та послуг.


Архів
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Basic Square
bottom of page