top of page
Останні новини
Популярні новини

25 квітня Публічний Діалог у Дніпрі. Назустріч бізнесу: спрощення виходу на ринки

25 квітня 2017 року в м. Дніпро відбувся перший регіональний Круглий стіл «Назустріч бізнесу: спрощення виходу на ринок» за участю Голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, представника EU4Business/FORBIZ в Україні Джошуа Бадаха, Голови Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олексія Гончарука, керівника Департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Мінекономрозвитку Валерія Прокопця та представника Державної регуляторної служби Олександра Різника.

Величезна кількість існуючих регуляторних бар’єрів, застарілих правил та обмежень ускладнюють підприємцям доступ на ринок і не дозволяють реалізувати підприємницький потенціал.

Які регуляторні рішення потрібно прийняти, аби умови виходу на ринок стали чіткими та зрозумілими? Як налагодити конструктивний діалог між владою та бізнесом?

Метою Круглого столу є знайти відповіді на питання, а також проаналізувати нормативну базу, процедурні проблеми і визначити дієві інструменти вдосконалення регуляторного поля спільно з представниками влади, бізнесу, експертів та громадськості. Під час заходу Володимир Головатенко, керівник напряму “Контроль і нагляд” Офісу ефективного регулювання, презентував аналітичне дослідження BRDO з даної проблематики – Зелену книгу «Обмеження доступу до ринків», що на початку квітня також була представлена до обговорення в Києві.

Захід започатковує регіональний формат Публічного Діалогу між владою та бізнесом задля якісного поліпшення бізнес-клімату в Україні у розрізі 18 ключових ринків у 6 секторах.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Державна регуляторна служба ініціювали публічні консультації як невід’ємний елемент регуляторної реформи, аби правила для бізнесу стали ефективними та зрозумілими, а процес їх прийняття – прозорим та відкритим. Незалежний аналітичний центр BRDO проводить аналіз існуючого регуляторного поля та готує пропозиції щодо втілення у регуляторних рішеннях найкращих практик і стандартів ефективних рішень, що враховують інтереси українського бізнесу. Підтримку процесу надає Європейський Союз через проект FORBIZ в рамках ініціативи EU4Business.


Архів
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Basic Square
bottom of page