top of page
Останні новини
Популярні новини

Звернення до Державної служби України з питань праці стосовно застосування процедури очищення влади

Дніпропетровська обласна організація роботодавців експертних та інспекційних організацій звернулася офіційним листом до Державної служби України з питань праці стосовно подання Іванко Віктором Леонідовичем заяви, в якій він зазначає, що він не підпадає під дію Закону України «Про очищення влади» від 16.09.2014р.

Нагадаємо, що відповідно до п.9 ч.І ст.2 ЗУ «Про очищення влади» - заходи з очищення влади (люстрації) здійснюються, зокрема, щодо керівників державних, у тому числі казенних, підприємств оборонно-промислового комплексу, а також державних підприємств, що належать до сфери управління суб’єкта надання адміністративних послуг.

З огляду на те, що Територіальне управління Держгірпромнагляду в Дніпропетровській області (на сьогоднішній день - Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області), є державним підприємством, яке надає адміністративні послуги, а Іванко Віктор Леонідович обіймав посаду Начальника Територіального управління Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області в період з 21.11.13р. по 22.02.14р., вважаємо що Іванко Віктор Леонідович підпадає під дію Закону України «Про очищення влади» та до нього мають здійснюватися заходи щодо очищення влади, передбачені частиною 3 статті 1 Закону України «Про очищення влади».

Цим зверненням, Дніпропетровська обласна організація роботодавців експертних та інспекційних організацій просило надати інформацію щодо того - чи відбувалася перевірка щодо Іванко Віктора Леонідовича, в порядку передбаченому статтею 5 Закону України «Про очищення влади», а також просимо надати результати проведення такої перевірки за їх наявності.


Нище наведено повний текст звернення.

У відповідь на це звернення, Дніпропетровська обласна організація роботодавців експертних та інспекційних організацій отримало листа, в якому зазначалося, що Іванко В.Л. призначений на посаду начальника Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області за погодженням з Міністром соціальної політики України та Головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації.


Також, в листі зазначалося, що Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України 16.03.2015 розпочато перевірку відповідно до Закону України «Про очищення влади» щодо начальника територіального управління Держгірпромнагляду України у Дніпропетровській області Іванка В.Л.

З результатами перевірки щодо Іванка В.Л. Головне управління Держпраці запропонувало ознайомитися на веб-сайті Держгірпромнагляду України в рубриці «Очищення влади», розділ «Відомості про результати проходження перевірки».



Нище наведено повний текст відповіді Державної служби України з питань праці.


Архів
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Basic Square
bottom of page